Vildtpleje hos professionelt jagtvæsen

May 13, 2013 | Af nikolaj | Skriv en ny kommentar

Natur- og vildtpleje fylder en hel del på de større godser og herregårde i Danmark, faktisk så meget at det ikke er ualmindeligt at der er en person til at varetage dette arbejde alene. Det er typisk en Herregårdsskytte og Vildtforvalter, som varetager dette erhverv, og der findes faktisk en uddannelse, men det er et erhverv i tilbagegang, desværre.Vildtpleje på Samsø

Her I filmen følger vi en professionel Herregårdsskytte som lever af at passe jagten på de ca. 1.450 ha jord, der hører til Brattingsborg Gods på Samsø. Vildtforvalteren tager seeren med rundt på reviret og fortæller om den måde han udfører vildtpleje på.

Hør bl.a. om vildtager, såning af bestemte majs, jordskokker, vildtstriber, markstriber, barjordsstriber, insektvolde (beetle banks), græsstriber og meget mere. Hvordan undgår du at harekillinger og lam slås ihjel af landbrugsmaskiner? Hør hvordan vildtforvalteren forsøger at undgå dette.

Et professionelt jagtvæsen indgår i driften på lige fod skov- og landbruget i den moderne drift af Brattingsborg Gods.

Find meget mere om vildtpleje på Jægernes Magasin, hvor du ligeledes kan se filmen, der er en del i en føljeton om Bukkejagt på Samsø.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (4 votes cast)
Vildtpleje hos professionelt jagtvæsen, 8.8 out of 10 based on 4 ratings
Kunne du lide artiklen ovenover, så skriv en kommentar eller tag vores RSS feed med ove ri din News Reader, så du kan få info om de nye artikler fremover.

Gemt under: Film om vildtpleje | Tags: , , , , , , ,

Omkring forfatteren (Forfatter profil)

Skriv et svar

Trackback URL | RSS Feed for This Entry